Nyt fra isbjørneungerne

I begyndelsen af marts begyndte de 2 små isbjørneunger at kravle ud af fødehulen, og nu spæner de rundt i deres anlæg. Se videoerne af deres udvikling her.

Skrevet af: Dorthea Dronninglund Proctor
29/3/2022

Fart over feltet

Siden de 2 isbjørneunger kom til verdenen d. 12. december 2021, er der sket meget nede i fødehulen. Isbjørnemor Nuno har passet godt på hendes 2 piger og har været rigtig god til at die dem. Derfor kom det ikke som en overraskelse, at de var store nok til at bevæge sig udenfor fødehulen for første gang i begyndelsen af marts 2022. Se herunder hvordan det gik:

Mere ude end inde

Fra den første isbjørneunge fik hevet sin bagdel over fødehulens kant, gik der ikke længe, før begge isbjørneunger nu drønede ind og ud af hulen. I midten af marts befandt ungerne sig mere ude af hulen end inde i den. I denne periode blev fødehulen brugt mere som et rum at sove i, som kan ses i videoen herunder:

Bjørneleg med fuld fart over feltet

Da vi kunne se, at ungerne var blevet mere komfortable ved at bevæge sig uden for i anlægget, var det tid til at få taget de første rigtige videoer af dem. Det foregik således, at Nuno blev fodret med lækre snacks, imens vores fotograf sad sikkert inde i stalden. På den måde ville Nuno slappe mere af og ligeledes ville ungerne også være mere rolige. Det gik som smurt, og vi fik disse kanon flotte optagelser:

Filmstjerner

Det er gået så godt med at få filmet de 2 små isbjørneunger, at vi forventer meget mere af samme kaliber igennem hele 2022 sæsonen. Hvis du gerne vil se mere til isbjørneungerne, så kan du følge Skandinavisk Dyrepark på Facebook og Instagram.