Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Skandinavisk Dyrepark dropper papiret

I samarbejde med VisitAarhus har Skandinavisk Dyrepark i sæson 2023 startet deres rejse mod at blive mere bæredygtig.

Skrevet af: Dorthea Knudsen

I 2023 har VisitAarhus, i samarbejde med andre destinationer og med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, søsat et nyt kulturfremmende projekt ved navn ”Cities for Culture”. Projektet har blandt andet til formål at støtte den lokale kultur, styrke kendskabet til kulturen og bidrage med konkrete tiltag til mere bæredygtige produkter og/eller oplevelser. I den forbindelse gennemgår Skandinavisk Dyrepark et konsulentforløb ved firmaet ”Seismonaut”, som i fællesskab har lavet en plan for, hvordan parken bliver mere bæredygtig.

Det første spadestik er allerede taget her i 2023. Skandinavisk Dyrepark har nemlig droppet at printe 25.000 gæsteguides, som gæsterne ellers normalt får udleveret ved ankomst. Gæsteguiden plejede at informere om fodringstider samt rutevejledning i parken. I stedet er der nu sat flere fysiske oversigtskort op i parken, hvor gæster også nemt kan downloade kort og informationer direkte ned på deres telefon via QR-koder.

For at sikre sig at gæsteoplevelsen derved ikke er blevet forringet, så afholdte Skandinavisk Dyrepark et testbesøg d. 30. april for en gruppe frivillige ReThinkers fra VisitAarhus’ frivilligorganisation. Her skulle de frivillige forsøge at navigere rundt i parken uden gæsteguiden og i stedet afprøve den nye form for wayfinding. Testbesøget var en kæmpe succes, og parken forventer ikke at gæsteoplevelsen forringes af dette tiltag. Tværtimod. Gæsterne har efterspurgt flere tiltag i denne retning, som både øger adgang til information i parken samt ønsket om en mere bæredygtig fremtid.

Projektet i Cities for Culture afsluttes i sommeren 2023, men arbejdet med digitaliserede løsninger fortsætter, så gæsterne i fremtiden vil opleve flere digitaliserede løsninger ifm. gæsteoplevelsen af Skandinavisk Dyrepark.

Om Cities for Culture

Målet med Cities for Culture er at skabe internationalt konkurrencedygtige kulturdestinationer, som bidrager til den bæredygtige udvikling og har klar værdi for lokalsamfundet. Cities for Culture er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og drives i et samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Destination Fyn og VisitAarhus (Destination Nord er observatør).

Sæson 2023 i Skandinavisk Dyrepark: Oplev frække isbjørneunger og vilde events

Hver dag i hele sæsonen er der rig mulighed for at opleve Skandinaviens dyreliv på helt tæt hold i en dyrepark, hvor der er masser af plads til såvel dyrene som gæsterne. Skandinavisk Dyrepark er blandt andet kendt for at have nogle af de bedste rovdyranlæg i landet.

For tiden kan man blandt andet få nogle fantastiske oplevelser sammen med parkens to isbjørneunger, der i øjeblikket er i den mest legesyge alder. De to unger nyder at boltre sig i vandet sammen med deres mor i parkens 26.000 kvadratmeter store isbjørneanlæg.

Sæsonen igennem vil der være masser af spændende aktiviteter og begivenheder for såvel store som små dyrelskere.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.