Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Overnat i parken

Skandinavisk Dyrepark

Overnat i Skandinavisk Dyrepark og sov i dyrenes verden med familien, klassen eller vennerne. I kan enten slå lejr i et hyggeligt shelter eller i et autentisk sametelt.

Når mørket falder på i Skandinavisk Dyrepark, er der en helt særlig stemning. Langt fra byens lys og larm kan man mærke, hvordan roen sænker sig, og man oplever naturen på en helt anden måde. Lydene ændrer sig, og man lægger pludselig mærke til bladene, som rasler, fugle der pusler i krattet, og her i parken kan man endda være heldig at høre ulvehyl og bjørnebrøl.
En overnatning i Skandinavisk Dyrepark er en helt særlig oplevelse, og ikke en man kommer sovende til.

Overnat i lavvu

Overnat centralt i Skandinavisk Dyrepark i en lavvu, som er samernes svar på en tipi.

Samerne er et traditionelt skandinavisk folkefærd. De er rensdyrnomader, og når de er trætte efter en lang dag med at drive deres rensdyr til nye græssletter, slår de et stort tipi-lignende telt op. Dette telt kalder man en lavvu, og sådan et finder I også i Skandinavisk Dyrepark. Lejrpladsen med det store telt ligger centralt i parken – tæt på legepladsen, Laden og havørnene.

Overnat i shelter

Er I udemennesker, eller har I bare lyst til at prøve noget nyt? Så skal I helt klart prøve en nat i ét af vores shelters.

Lige midt i parken finder I lejrpladsen med tre hyggelige shelters. Rundt om bålet kan I hygge jer med snobrød, popkorn og ristede skumfiduser indtil mørket falder på. Tæt på brunbjørne, krondyr og havørne får i en helt unik overnatning, hvor I kan gå til ro omgivet af alle lydene fra parkens dyr.

Sametelt eller shelter

I Skandinavisk Dyrepark kan I vælge mellem 2 overnatningsmuligheder. Fælles for begge muligheder er, at der er tilrettelagt et program, der både giver jer tid med en guide og på egen hånd.
Programmer og priser kan findes herunder, hvor I også finder mulighederne for tilkøb af mad, praktisk info og en tjekliste.

Praktisk info

Der er inkluderet morgenmad i jeres besøg, men de øvrige måltider står I selv for.

I kan vælge enten at medbringe aftensmaden selv, eller lade Café Bjælkehuset sørge for en grill- eller burgerpakke, som I selv tilbereder på grillen eller over bål.

Uanset om I vælger selv at medbringe Jeres mad, eller bestiller fra Café Bjælkehuset, står I selv for den sidste tilberedning. Maden kan enten tilberedes i den lille grillhytte ved legepladsen, over bål eller i udekøkkenet.

Vi opfordrer vores gæster, der sover i shelter, til at tilberede maden over bål, da man så kan blive på lejrpladsen og tæt ved det tilhørende udekøkken.

Vi har ikke noget campingudstyr i parken, som man kan leje eller låne. I skal derfor selv medbringe sovepose, liggeunderlag/luftmadras, hovedpude osv.

Begge lejrpladser ligger centralt i parken, og der er derfor en lille gåtur fra parkeringspladsen med jeres oppakning. Derfor tilbyder vi, at I gratis kan låne trækvogne, som I kan transportere oppakningen på. Alle trækvogne skal retur til Entréen ved afgang fra parken.

Det er ikke muligt at køre sin oppakning til lejrpladsen med bil.

Toiletter findes i gåafstand fra begge lejrpladser.

Der findes ingen badefaciliteter i parken.

Der kan godt være flere grupper i parken på én gang. Men der kan maksimalt være én gruppe pr. shelter og i sametelt/Lavvu. I skal derfor ikke deles om sovefaciliteter.

Hvis der er booket flere overnatningsarrangementer, deles grupperne om guiden. I kan på tidsplanen for enten shelter eller sametelt se, hvornår guiden er sammen med Jer.

De enkelte grupper på shelterpladsen deles om alle faciliteter. De har dog hver deres eget bålsted samt bord-/bænkesæt.

Når I bestiller et overnatningsarrangement i Skandinavisk Dyrepark, må I selvfølgelig tilbringe hele ankomst- og afrejsedagen i dyreparken.

I må altså ankomme fra parken åbner kl. 10.00 på ankomstdagen, og blive til parken lukker dagen efter.

I vil, I langt de fleste tilfælde, have adgang til lejrpladsen, lige fra I ankommer den første dag.

Dagen efter skal lejrpladserne forlades og ryddes for oppakning senest kl. 9.00 for shelterlejrpladsen og senest kl. 9.30 for Sameteltets vedkommende, da de skal rengøres og klargøres til de næste grupper inden parken åbner kl. 10.00.

Det er ikke muligt at forlade parken i forbindelse med et overnatningsarrangement før næste morgen kl. 09.30.

I yderst sjældne tilfælde eller ved forudgående aftale med kontoret senest dagen før, kan det muligvis lade sig gøre. Hele parken og p-pladsen aflåses, når sidste gæst har forladt parken ved lukketid, og personalet tager hjem. Guiden er travlt optaget af de overnattende gæster, og har ikke mulighed for at lukke folk ud i løbet af aftenen.

Faciliteter

 • Grillhytte ved legeplads
 • Toilet uden badefaciliteter tæt ved sameteltet og ca. 50 meter fra shelterlejrpladsen
 • Udekøkken
  • Elkedel
  • Håndvask med koldtvandshane
  • 2 kogeplader
 • Picnicborde
 • Køleskab (i Spiselokalet)
 • Bålplads, brænde og optænding
 • Snobrødspinde
 • Popcornsnet til bål (udleveres af personalet)

Medbringer I jeres egen proviantering, skal I huske at tage jeres eget køkkengrej med hjemmefra.

Husk, at hvis I er flere grupper på lejrpladsen, deles I om disse faciliteter.

 • Udekøkken
  • Elkedel
  • Håndvask med koldtvandshane
  • 2 kogeplader
  • Kaffemaskine
  • Service til 25 personer
  • Køleskab
  • Bålplads, brænde og optænding (1 bålplads pr. shelter)
  • Treben, bålgryde og -pande (1 sæt pr. shelter)

Medbringer I jeres egen proviantering, skal I huske at tage jeres eget køkkengrej med hjemmefra.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.