Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Siku som ambassadør

Isbjørneungen Siku er opkaldt efter det grønlandske ord for havis og er ambassadør for sine vilde artsfæller.

Skrevet af: Janne Tofte

Da det blev besluttet, at Siku skulle flaskes op her i parken, var det vigtigt for os, at han blev brugt som ambassadør for sine vilde artsfæller. Han skulle være med til at fortælle historien om klimaforandringerne, den forsvindende havis og hvilken effekt det har både på isbjørne og på resten af planeten. Derfor fik han navnet Siku, der på grønlandsk betyder havis.

Sikus ønske

Sådan en nuttet lille isbjørneunge kan hurtigt vinde mange hjerter, og der var rigtig mange medier, der gerne ville skrive om og filme Siku. Vi åbnede op for, at alle kunne få lov til at få et interview, hvis de blot på samme tid fortalte om klimaforandringer. På den måde blev der skabt en masse omtale om de problemer, isbjørne i naturen møder.

Selvom Siku som en lille isbjørneunge intet vidste, om alt det der blev skrevet og sagt om ham, formulerede vi her i dyreparken alligevel Sikus ønske:
At alle vil sænke deres CO2-forbrug, og dermed være med til at redde Sikus vilde artsfæller.

Dyreparken fik brug for hjælp

Sikus verdensomspændende popularitet var meget overvældende, og derfor blev der ret hurtigt brug for hjælp til, at styre alle de forespørgsler der kom. Hjælpen kom fra Polar Bears International, der ”adopterede” Siku og satte os i kontakt med explore.org. Sammen med dem fik vi sponsoreret et 5-årigt projekt ved The Annenberg Foundation (ingen af pengene går til parken, men derimod til driften af Siku Cam, hjemmesider m.m.), med Siku som midtpunkt.

Siku møder andre isbjørne

Det var meget vigtigt, at Siku lærte at leve sammen med andre isbjørne. Derfor blev han allerede introduceret til en voksen isbjørn, da han var 1 år gammel.

Siku blev flasket op

Da isbjørneungen Siku blev født i 2011, kunne hans mor Ilka ikke producere mælk til ham. Personalet i Skandinavisk Dyrepark måtte derfor flaske ham op, hvis han skulle overleve.

Siku

Siku er en isbjørn, der blev flasket op i Skandinavisk Dyrepark og i den forbindelse blev verdenskendt. I dag er han voksen og lever med de andre isbjørne i Isbjørneparken.

Isbjørneunger i Skandinavisk Dyrepark

Isbjørnene i Skandinavisk Dyrepark er ikke altid kommet helt let til det med isbjørneunger. Men i 2012 kunne man for første gang møde en isbjørn med unger i Isbjørneparken.

Isbjørne spiser sæler

Isbjørnene i naturen lever primært af sæler, som de fanger fra havisen. Men i Skandinavisk Dyrepark vil isbjørnene meget hellere spise en stor saftig fisk.

Isbjørne og klimaforandringer

Isbjørne er afhængige af havisen for at fange sæler, og er derfor meget sårbare, når klimaet ændrer sig og havisen forsvinder.

Fra lille unge til fuldvoksen isbjørn

Den 12. december 2021 blev vores isbjørnehun Nuno mor til et sæt isbjørnetvillinger. Ungerne og deres mor stortrives i Nunos fødehule. Mens vi venter på, at de kommer ud, så vi rigtig kan se dem, når vi åbner den 9. april, vil vi gerne fordrive ventetiden med at fortælle jer om, hvordan det tidlige liv ser ud for en isbjørn.

Fakta om isbjørne

Hvor meget vejer en isbjørn, og hvor gammel kan den mon blive? Find svaret på det og få mere at vide om verdens største landlevende rovdyr, isbjørnen.

Avl af isbjørne

I Skandinavisk Dyrepark deltager vi i det europæiske avlssamarbejde for isbjørn. Vi har derfor gjort os mange tanker om, hvordan vi håndterer den opgave.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.