Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Isbjørn

( Ursus maritimus )

En isbjørn kan veje omkring 500 kg og overlever ved at fange sæler fra havisen i Arktis. I Skandinavisk Dyrepark kan du opleve verdens største landlevende rovdyr i en helt unik isbjørnepark.

Skandinavisk Dyreparks Isbjørnepark er uden tvivl det bedste sted i verden at opleve isbjørne helt tæt på.

Isbjørneparken i Skandinavisk Dyrepark er på hele 26.000 kvadratmeter, og er anerkendt af eksperter som et af verdens bedste anlæg til isbjørn.

Mere

Levested

Arktisk Tundra

Du oplever isbjørne, som de lever hele sommeren, når havisen er smeltet, og de vandrer på tundraen. I parken er der masser af bakker, træstammer, store sten, en enorm sø på 5.000 kvadratmeter og en mindre sø på 350 kvadratmeter. Den store sø er 5 meter dyb på dybeste sted, og isbjørnene elsker at tage en dukkert i det kølende vand. Isbjørnene bruger det meste af dagen på at lege i vandet, klø sig på store sten og træstammer, tage sig en spadseretur rundt i anlægget eller putte sig til en lille middagslur.

Når isbjørnene har så meget plads, kunne man godt tro, at de er svære at få øje på. Men det er ikke tilfældet. Som noget helt unikt snor der sig en 220 meter lang gangbro gennem anlægget, og du oplever derfor isbjørnene lige i øjenhøjde eller svømmende lige under fødderne på dig. Det er meget betagende at opleve de store arktiske kæmper så tæt på!

Mere

Træning af bjørnene

Bjørnene i Skandinavisk Dyrepark er alle klikker-trænede til nogle få simple ting, der letter arbejdet med dem i hverdagen. Bjørnene vil gøre næsten alt for en god belønning.

Sundhedstjek af isbjørneungerne

Den 25. februar stod alle mand klar, da vi skulle have fat i de to isbjørneunger for at chippe dem og tjekke deres køn. Selvom hele processen tog under 1 time, har vi været i gang i ugerne op til, for at det hele kunne forløbe så let som muligt.

Siku som ambassadør

Isbjørneungen Siku er opkaldt efter det grønlandske ord for havis og er ambassadør for sine vilde artsfæller.

Siku møder andre isbjørne

Det var meget vigtigt, at Siku lærte at leve sammen med andre isbjørne. Derfor blev han allerede introduceret til en voksen isbjørn, da han var 1 år gammel.

Siku blev flasket op

Da isbjørneungen Siku blev født i 2011, kunne hans mor Ilka ikke producere mælk til ham. Personalet i Skandinavisk Dyrepark måtte derfor flaske ham op, hvis han skulle overleve.

Siku

Siku er en isbjørn, der blev flasket op i Skandinavisk Dyrepark og i den forbindelse blev verdenskendt. I dag er han voksen og lever med de andre isbjørne i Isbjørneparken.

Isbjørneunger i Skandinavisk Dyrepark

Isbjørnene i Skandinavisk Dyrepark er ikke altid kommet helt let til det med isbjørneunger. Men i 2012 kunne man for første gang møde en isbjørn med unger i Isbjørneparken.

Isbjørnen Nanoks tandlægebesøg

Onsdag d. 5. juli var vores ældste isbjørn Nanok til tandlægen. Han havde igennem længere tid gået og savlet, og han blev derfor tilset af vores dyrlæge, som vurderede, at en tur til tandlægen ville kunne hjælpe på det.

Isbjørne spiser sæler

Isbjørnene i naturen lever primært af sæler, som de fanger fra havisen. Men i Skandinavisk Dyrepark vil isbjørnene meget hellere spise en stor saftig fisk.

Isbjørne og klimaforandringer

Isbjørne er afhængige af havisen for at fange sæler, og er derfor meget sårbare, når klimaet ændrer sig og havisen forsvinder.

Lær
Isbjørnen
at kende

Skandinavisk Dyrepark

Klassifikation: Pattedyr

Orden: Rovdyr

Familie: Bjørn (Ursidae). Der er 8 bjørnearter i verden.

Udbredelse: Den arktiske cirkel

Levested: Tundra, is og vand

Levetid: I naturen 15-25 år. I fangenskab op til 40 år.

Kønsmoden: Han: 6-10 år; Hun: 4-6 år

Brunst: Marts til maj

Drægtig: 7-9 måneder (forlænget drægtighed)

Antal afkom: 1-3, normalt 2 hver 2.-3. år

Føde: Rovdyr (carnivore); hovedsageligt sæler.

Læs mere