Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Heste er flokdyr

Przewalski-heste er meget sociale dyr, og de holder sammen i flokke på 10-15 heste.

Skrevet af: Janne Tofte

Det giver en vis tryghed at være flere, når man som heste lever på store åbne områder og er sårbare overfor rovdyr. Derfor lever Przewalski-heste i flokke på 10-15 individer, der hjælper hinanden med at holde udkig efter eventuelle fjender.

I flokken er der en ældre hoppe, 1-4 yngre hopper, og alle hoppernes afkom under 2-3 år. Derudover er der én voksen hingst, hvis fornemste opgave er at beskytte sin flok.

De unge flytter hjemmefra

Når de unge heste bliver omkring 2-3 år gamle, flytter de hjemmefra.

Hingstene lever sammen i en ungkarleflok, indtil de er gamle nok – og dygtige nok – til at få deres eget harem af hopper. Nogle hingste lever hele livet i en ungkarleflok.

Hingstene kan få deres eget harem på flere måder. De kan overtage et eksisterende harem, ved at udfordre en anden hingst og overtage hans hopper. Nogle gange stjæler en fremmed hingst også blot nogle enkelte hopper fra en anden flok. Og den sidste mulighed er, at starte helt fra bunden med nogle unge hopper, der lige er flyttet hjemmefra og endnu ikke er en del af en anden hingsts harem.

 

Succesrigt avlsarbejde på Przewalski-hestene

Skandinavisk Dyrepark har endnu engang haft succes med at avle på de sjældne Przewalski-heste (også kendt som P-heste). D. 4. juni 2022 blev der født et nyt hingsteføl, så der nu er i alt 3 Przewalski-heste ved entréen til parken.

Genudsat i naturen

Przewalski-hesten har været meget tæt på at uddø, men er blevet reddet af et stærkt internationalt samarbejde mellem zoologiske haver.

Den sidste vildhest

I mange år er Przewalski-heste blevet anset som de eneste nulevende vildheste. Men spritny forskning fra 2018 viser, at det måske alligevel ikke er tilfældet.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.