Støt parken

Henter...

KØB BILLETTER

Henter...

Den sociale ulv

Ulvene er meget sociale dyr, der lever sammen i flokke. Samarbejdet i flokken er uhyre vigtigt, da ulvene hjælpes ad om alt fra jagt til pasning af hvalpe.

Skrevet af: Mikkel Kronborg

Ulveflokken er en familie

Ulve er kendt for at være meget sociale dyr, der lever i tæt sammenknyttede flokke på normalt 2-8 individer. Flokken dannes af et forældrepar, det man tidligere har kaldet et alfa-par, og deres hvalpe fra 1 eller flere kuld. Når en ulv bliver 1-3 år, vil den ofte bryde ud af flokken for at finde sit eget territorium og en mage, og dermed danne sin egen flok. Men livet som alene-ulv kan være barskt. De skal ofte vandre meget langt i deres søgen, og en meget stor del af disse unge ulve overlever ikke.

Mestre i kropssprog og samarbejde

Samhørigheden mellem ulvene i flokken forstærkes hele tiden gennem deres indbyrdes sociale adfærd og særdeles veludviklede kropssprog. Dette tætte bånd mellem ulvene er uhyre vigtigt, når de skal arbejde sammen om nedlæggelsen af store byttedyr eller beskyttelse af ulveflokken. Derfor er ulve udstyret med et stort arsenal af forskellige signaler, nogle mere tydelige end andre, som de bruger til at kommunikere med hinanden. Dette kan f.eks. være positionen af deres ører eller hale, om de har korte eller lange mundvige, udspilede eller sammenknebne øjne eller om de går rundt med en rank kropsholdning eller trykker sig mod jorden. Alle disse signaler kan sammensættes på tusinde forskellige måder, og giver ulvene en meget nuanceret måde at kommunikere på. Så nuanceret, at der helt sikkert er en masse, som vi mennesker ikke opfatter.

 

Video

Mikkel Kronborg fortæller om ulveflokkens dynamik.
Afspil video

Ulven er tilbage i Danmark

Ulven er tilbage i Danmark. Ulven er langt fra stor og styg, som mange tror, men nærmere en sky jæger, som helst holder sig væk fra mennesker.

Fakta om ulve

Ulven er tilbage i Danmark, og mange er interesserede i at lære mere om vores nye beboer. Find de vigtigste fakta om den europæiske grå ulv.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.