Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Havørn

( Haliaeetus pelagicus )

I Skandinavisk Dyrepark kan du opleve verdens største havørn i det daglige ørneshow. Stellers havørnen har et imponerende vingefang på næsten 2,5 meter.

Intet sted i verden, kan du møde Stellers havørnen som i den kæmpestore fritflyvningsvoliere i Skandinavisk Dyrepark.

I 2015 blev det muligt, at opleve havørne i Skandinavisk Dyrepark. Men ikke på den traditionelle måde, hvor havørnen kommer frem på en falkoners handske, flyver et par runder og bliver taget væk igen.

Mere

Levested

Ved havkyster, søer og floder

Vi ville gerne give havørnene mulighed for at flyve så meget de ville, når de ville, og ikke skulle være afhængige af en falkoner.

Derfor blev der bygget en voliere på 60×60 meter i grundareal og 12 meter i højden, hvor der er rig mulighed for, at havørnene kan strække deres vinger, når de har lyst. Ørnevolieren er den første og største af sin slags på verdensplan. I volieren er der en kæmpe sø, som ørnene kan bade i, og der er flere høje træer, store sten og træstammer, som ørnene kan sidde på. Ørnene fisker også i søen som en del af det daglige ørneshow.

Showet opleves på første parket fra den store tribune inde i volieren.

Mere

Havørnen i Danmark

Havørnen lever også frit i Danmark, men den har ikke altid haft lige gode vilkår. Den har således været fuldstændig forsvundet fra den danske natur, men er heldigvis i fremgang den dag i dag.

Havørne spiser fisk

Havørne lever primært af fisk, som de fanger i områder med lavt vand. Men de fanger også forskellige fugle, og i Skandinavisk Dyrepark står kohjerte højt på ønskelisten.

Havørne i naturen

I Skandinavisk Dyrepark kan du opleve den sibiriske Stellers havørn, men det er ikke den der lever i den danske natur.

Fakta om havørne

Stellers havørnen er verdens største havørn, med et imponerende vingefang på 2,5 meter. Lær mere om Skandinavisk Dyreparks majestætiske rovfugle.

Lær
Stellers Havørnen
at kende

Skandinavisk Dyrepark

Klassifikation: Fugl (Aves)

Orden: Accipitriformes

Familie: Høgefamilien (Accipitridae)

Udbredelse: Det østlige Rusland og nordlige Japan

Levested: Ved havkyster, søer og floder

Levetid: Ukendt, men formentlig mere end 20 år

Vingefang: 2,5 m

Højde: 85-105 cm

Vægt: Han: 5-7,5 kg – Hun: 6-9 kg

Kønsmoden: 5-6 år

Parringssæson: Februar/marts

Æg: De lægger æg i april/maj og æggene klækkes efter 39-45 dage

Antal afkom: 1-3

Føde: Primært fisk, men også havfugle, små pattedyr, skaldyr og ådsler

Læs mere