Støt parken

Henter...

KØB BILLETTER

Henter...

Havørne spiser fisk

Havørne lever primært af fisk, som de fanger i områder med lavt vand. Men de fanger også forskellige fugle, og i Skandinavisk Dyrepark står kohjerte højt på ønskelisten.

Skrevet af: Janne Tofte

Når en havørn bliver sulten finder den gerne et godt udsigtspunkt, hvor den med sit fantastiske syn, kan overvåge et vandområde. Det kan for eksempel være i toppen af et højt træ. Når den får øje på en fisk under vandet, lader den sig falde ned fra træet, breder sine enorme vinger ud og strækker kløerne frem foran sig. Hvis den er hurtig nok, sætter den kløerne lige i nakken på den intetanende fisk, og så er der serveret.

Nogle gange vader havørnene også rundt på lavt vand for at fiske. Her kan de gribe fisk og andre bundlevende dyr med deres kæmpestore kløer, eller simpelthen stikke hele hovedet under vandet, og tage fat i fisken med næbbet.

Havørnen fanger også fugle

Hvis man nogensinde har set, hvordan en flok ænder opfører sig, når en havørn viser sig på himlen, er man ikke i tvivl om, at havørnen også har fugle på sit menukort. Ørnene kan cirkulere længe over en flok ænder, inden de dykker ned og sætter kløerne i en af dem.

Når byttet vejer mindre end 2,5 kg, kan havørnen sagtens flyve afsted med det, men hvis der står gås på menuen, er det straks en anden sag. Havørne kan nemlig godt fange gæs, selvom de vejer mere end havørnen selv gør, men så bruger de en lidt anden teknik. De dykker gentagende gange ned over gåsen, der selvfølgelig kæmper for at komme væk fra havørnen. På et tidspunkt er gåsen så udmattet, at havørnen blot kan lande på gåsen. Havørnen slår så den ene klo om halsen på gåsen, og bruger sine enorme vinger til at ro indtil land.

Føde i Skandinavisk Dyrepark

Her i parken kan du se, hvordan havørnene fisker til det daglige havørneshow. Her fanger de kunstige fisk, hvor de kan pille en lille daggammel kylling ud som belønning. Hvis du er heldig, kan du til sidst i showet se, hvordan de vader og fisker på det lave vand, når der bliver smidt små stykker kohjerte ned i søen.

 

Havørnen i Danmark

Havørnen lever også frit i Danmark, men den har ikke altid haft lige gode vilkår. Den har således været fuldstændig forsvundet fra den danske natur, men er heldigvis i fremgang den dag i dag.

Havørne i naturen

I Skandinavisk Dyrepark kan du opleve den sibiriske Stellers havørn, men det er ikke den der lever i den danske natur.

Fakta om havørne

Stellers havørnen er verdens største havørn, med et imponerende vingefang på 2,5 meter. Lær mere om Skandinavisk Dyreparks majestætiske rovfugle.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.