Dyreguide med ilder

Læreplads & praktik

Som udgangspunkt tager Skandinavisk Dyrepark ikke imod dyrepasserelever eller praktikanter, da vi ikke har de fornødne ressourcer til rådighed.

Dyrepasserelev / -praktikant

Skandinavisk Dyrepark tager ikke dyrepasserelever / -praktikanter.
Der er 2 hovedårsager til dette:

  • Vores dyr har masser af plads og lever hele livet udendørs, og der er derfor ingen oprydning /rengøring i anlæg eller stalde.
  • Vores dyr er nordiske og vant til det danske klima. Det betyder simpelthen, at fodring og pasning af dyrene er langt mindre tidskrævende end i en traditionel Zoologisk have med mange eksotiske dyr.

Derfor er der ikke et arbejdsmæssigt grundlag til beskæftigelse af en elev eller praktikant på i hverken ugepraktik eller på fuld tid.

Udover dyrepasserne er det kun vores dyreguider i parken, som har kontakt med nogle af dyrene.
Alle vores dyreguider er biologistuderende fra Århus Universitet, de har alle stor gæstekontakt, og de er alle sæsonansat. 

Resten af parkens personale har ingen kontakt med dyrene i parken.

Arbejdsprøvning, fleksjob eller skolepraktik.

Skandinavisk Dyrepark har kun fastansat personale i Administrationen og i Dyreafdelingen. Disse få personer varetager en bred vifte af opgaver gennem hele året, og der er desværre ikke personalemæssige ressourcer i det daglige til at hjælpe personer i kommunale jobordninger eller i skolepraktik.

Vores personale i salgsstederne er sæsonansatte i alderen 15 år og opefter.
Ansættelse af nyt sæsonpersonale starter hvert år i februar.