Vildsvin

Vildsvin

I Skandinavisk Dyrepark kan du møde vildsvin i alle størrelser. Lige fra den store orne, der vejer næsten 100 kg, til de små stribede unger.

Vildsvinet ligner ikke noget andet skandinavisk dyr.

Vildsvinet er gråsort og kan om vinteren virke nærmest sølvfarvet, idet vildsvinet vokser nogle isolerende dækhår, som er lyse i spidserne. Nyfødte vildsvine-grise er stribede med gule, brune og mørkebrune striber. De er ikke til at stå for og er utrolig flotte og søde. Smågrise-pelsen erstattes af en rødbrun pels når grisene er 3-4 mdr. gamle.

Hvad spiser et vildsvin?

Et vildsvin lever hovedsageligt af plantedele. Om sommeren æder de grønne grene og blade, men om efteråret også planternes rødder. Vildsvin kan også godt lide olden, nødder, græs, lyng, bark, kartofler, korn og majs – så der er valgmuligheder nok. Desuden æder vildsvinet også andre dyr, som eksempelvis insektlarver, regnorme, snegle, mus, æg eller ådsler.

Vildsvinet færdes stille rundt og leder efter føde, og det eneste man kan høre er en kraftig smasken og knasen. Vildsvinet er som regel et meget sky dyr og holder til i skoven, hvor også størstedelen af føden findes. De foretrækker frodig løvskov på fugtige arealer, eventuelt tæt ved agerjord. De åbne marker besøges dog kun periodevis og meget hastigt i natte- og morgentimerne.