Polarræv

Polarræv

Polarræven er med sin tykke pels helt perfekt tilpasset til livet i det kolde nord. I Skandinavisk Dyrepark kan du møde en lille flok på 2 polarræve.

Polarræven har forstået at tilpasse sig til det nordligste af det nordlige, og til kulden som findes i disse egne. Intet andet pattedyr har en så isolerende pels, og kommer der en snestorm, skal de blot rulle sig sammen til en lille kugle – så kan deres tykke og buskede hale holde dem varme.

Først ved -40 grader celcius behøver den at øge stofskiftet for at holde varmen. Hos rødræven ligger denne grænse på -10 grader celcius. Samtidig er polarræven i stand til at oplagre fedt der dels virker varmeisolerende og dels er en slags reserve. Det betyder, at polarræven kan undvære føde i flere uger.

Polarræven skifter pels mellem sommer og vinter.

Polarræven findes i 2 farvevarianter. Den almindelige hvide polarræv og den mere grålige blåræv. Fælles for begge farvevarianter er, at de skifter til en brun pels om sommeren. Når de lever på tundraen, vil de leve på sne og is om vinteren, og på et brunt græsland om sommeren. Så for camouflagens skyld, er det smart at skifte farve.

De to polarræve i Skandinavisk Dyrepark er begge to af farvevarianten blåræv.