Elg

Elg

Elgen kan veje op til 500 kg, og har et stort skovlformet gevir. I Skandinavisk Dyrepark kan du møde verdens største hjort fra gangbroen der snor sig gennem Elgparken.

Oplev den imponerende kæmpe-hjort i den flotte Elgpark.

I den 1,4 hektar store Elgpark vil du få et storslået møde med den fantastiske gigantiske hjort. Du går ind i Elgparken på den 140 meter lange gangbro for at møde og nyde elgene helt tæt på.

I Skandinavisk Dyrepark nyder elgene livet i den nordiske vildmark med træer, græs, sten og en kæmpe sø.

Den langbenede elg spiser blade

Elgenes lange ben gør dem i stand til at nå op i træerne og æde masser af blade. De spiser også gerne friske skud og urter, men ikke nær så meget græs som mange af de andre hjorte-arter.

Hvis de lever i et område, hvor det er svært at finde føde, kan de også spise noget helt specielt. Elge er nemlig både gode til at svømme og dykke, og de kan sagtens dykke efter lækre vandplanter i en sø.

En elgko med sine kalve

Elg-kalvene fødes i maj/juni og vejer 10 – 17 kg ved fødslen. Elgkoens mælk er imidlertid meget næringsrig, og efter de første 3 – 4 måneder vejer kalvene op til 150 kg. Og derfor skal en elgko virkelig tage meget føde til sig. En elgko på 350 kg, og med to kalve, skal spise omkring 30-35 kg føde om dagen, og hun vil ikke dele det område hun finder mad i med nogen andre elge. En elgko lever derfor alene med sine kalve.

Heldigvis kan kalvene allerede når de er 1-2 uger gamle begynde at tage føde til sig, og med deres lange bløde mule er de snart i stand til at vælge de lækreste godbidder i sommerskoven.

Elge i Skandinavien

Elgen uddøde i Danmark for ca. 5.000 år siden på grund af klimatiske ændringer, men den lever stadig i størstedelen af både Norge og Sverige og det meste af Finland. Det er dog sket at elge er svømmet fra Sverige til Danmark.