Dådyr
Dådyrene har store brune øjne og lange øjenvipper, og de er derfor meget betagende at kigge på. I Skandinavisk Dyrepark er de meget tamme og kommer helt tæt på.
Dådyrene her i Skandinavisk Dyrepark er lidt specielle, fordi de er så utroligt tamme. Dette er noget der tager lang tid at opnå. I denne flok er der over mange år avlet på de tamme dyr og dyrene har altid haft kontakt med mennesker helt fra de var små og fulgte med deres mor. De små kalve lærer fra første dag, at mennesker ikke er farlige, og til sidst kommer de og spiser af hånden.
Men husk:
- Dådyrene må kun fodres med sepcialfremstillet foder, som kan købes i entréen og boden
- Det er vigtigt at blive på stierne, da græsset er dyrenes område – og der skal de have fred og ro hvis de gerne vil det. Har de lyst til at komme og snakke – så skal de nok gøre det.
Dådyret kommer i mange farver
Dådyr kan være alt fra helt sorte til helt hvide, men den mest almindelige farve er den mørkebrune med hvide pletter.
Over halen, og ned på hver side, har de et sort hestesko-mønster, og de har en sort streg ned over halen – det ser derfor ud som om de har tallet 111 skrevet bagpå.
Dådyret blev reintroduceret af romerne
Dådyret uddøde i Europa under sidste istid, men levede stadig i mellemøsten og Asien. Den genindvandrede dog ikke af sig selv, da isen smeltede for 10.000 år siden. Det gjorde romerne til gengæld noget ved, de brugte nemlig dådyr i parker og til jagt, og spredte derfor dådyret i Europa. Dådyret vendte tilbage til Danmark i 1200-tallet.
Dådyrets kalve er en smule sent på den
Fordi dådyrets livscyklus er tilpasset til livet i mellemøsten og asien, får de deres kalve en smule senere end andre hjortearter på disse breddegrader. I Danmark er det optimalt at få kalvene i maj/juni, men dådyret kælver først i juni/juli.