Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Kvas- og stendynger

Skandinavisk Dyrepark

Gamle gren og en stor bunke sten kan gøre mere for biodiversiteten end man lige tror, så lad bare haveaffaldet ligge.

Lad bare haveaffaldet ligge

Til tider bliver haven en smule for friseret. Når alt er skåret til og står i snorlige rækker, bliver der mangel på alle de mikromiljøer, som det rige dyreliv har brug for. Derfor er noget af det nemmeste man kan gøre for biodiversiteten at lade nogle hjørner og evt. hegn være vilde.

Kvasbunke

I stedet for at køre haveaffaldet på genbrugsstationen, kan en god kvas-/grenbunke gøre underværker for biodiversiteten. Her kan masser af insekter flytte ind, pindsvinet kan bygge sig en hule, fuglene kan skjule sig fra spurvehøgen, og skrubtudsen kan overvintre.

Stendynge

Engang var der masser af stendiger i landskabet, og mellemrummene mellem stenene udgjorde fantastiske levesteder for masser af dyreliv. Disse stendiger er dog stort set forsvundet fra det danske landskab, men de har en så høj biologisk værdi, at de tilbageværende er fredede.
Hjemme i haven kan man nemt etablere en stendynge, der efter nogle år vil have en lige så stor biologisk værdi. Læs mere her:

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.