Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Vildhest

( Equus ferus przewalskii )

Przewalski-heste lever idag frit på de asiatiske sletter, men i Skandinavisk Dyrepark fungerer de som repræsentant for alle vildheste. Przewalski-hest har modtaget sit navn fra den russiske opdagelsesrejsende Nikolai Przewalski, da han beskrev arten under et besøg i Kina i slutningen af 1800-tallet. Det mongolske folk kendte dog godt til disse heste, og så dem som menneskets budbringere til guderne. Derfor havde hestene fået navnet takhi, der betyder ”ånd” eller ”åndelig”.

Mere

Levested

Åbne græssletter

Se en fin hest

Engang levede der vildheste på alle de store stepper over hele Europa og Asien. Men da disse områder også er helt perfekte til menneskets husdyr, mistede de vilde heste stille og roligt deres levesteder. Samtidig var hestene også nyttige dyr for os mennesker, og vilde heste er derfor blevet indfanget, og den moderne tamhest blev fremavlet. Hestene har været enormt vigtige for menneskets succes. De har givet os muligheden for at rejse hurtigere, længere og med mere oppakning. De har været en kilde til mad, tøj, telte og værktøj. Og de har været fantastiske trækdyr, der har været meget værdifulde for udviklingen af landbruget. Endelig har krigsheste gennem årtusinder været vigtige for forskellige folkeslags udbredelse.

Mere

Succesrigt avlsarbejde på Przewalski-hestene

Skandinavisk Dyrepark har endnu engang haft succes med at avle på de sjældne Przewalski-heste (også kendt som P-heste). D. 4. juni 2022 blev der født et nyt hingsteføl, så der nu er i alt 3 Przewalski-heste ved entréen til parken.

Heste er flokdyr

Przewalski-heste er meget sociale dyr, og de holder sammen i flokke på 10-15 heste.

Genudsat i naturen

Przewalski-hesten har været meget tæt på at uddø, men er blevet reddet af et stærkt internationalt samarbejde mellem zoologiske haver.

Den sidste vildhest

I mange år er Przewalski-heste blevet anset som de eneste nulevende vildheste. Men spritny forskning fra 2018 viser, at det måske alligevel ikke er tilfældet.

Lær
Przewalski-hesten
at kende

Skandinavisk Dyrepark

Klassifikation: Pattedyr

Orden: Uparrettåede hovdyr

Familie: Hest (Equidae).

Udbredelse: Genudsat i Mongoliet

Levested: Åbne græssletter

Levetid: 15-25 år

Kropslængde: 200-210 cm

Skulderhøjde: 125-145 cm

Vægt: 275-325 kg

Kønsmoden: Han: 4-5 år; Hun: 3-4 år

Brunst: Maj til juli

Drægtig: 320-325 dage

Antal afkom: 1 føl hvert år

Føde: Græs

Læs mere