Ulven er tilbage i Danmark

Ulven er tilbage i Danmark

Ulven er tilbage i Danmark. Ulven er langt fra stor og styg, som mange tror, men nærmere en sky jæger, som helst holder sig væk fra mennesker.

En gammel kending
Ulve har levet i Danmark siden sidste istid, men et stort had til ulve var skyld i, at ulven blev udryddet, og den sidste ulv blev skudt i 1813. Men, som det også er sket mange andre steder i Europa, er ulven nu begyndt at genindvandre. Enlige ulve, der strejfer omkring efter en mage og et territorium, kan bevæge sig over meget store afstande. Det er således ulve fra Polen og Tyskland, der nu leder efter et sted at slå sig ned i Danmark.Den store stygge ulv?
Der er overhovedet ikke grund til at være nervøs eller bange for at støde ind i en ulv i den danske natur. Ulve er meget sky dyr, og de vil meget hellere stikke af end at angribe dig. Der findes derfor meget få eksempler på, at ulve har angrebet mennesker, og langt de fleste har haft en underliggende årsag, som f.eks. rabies.Ulven i Danmark
Der kan sagtens leve ulve i Danmark, hvis vi mennesker vil lade den leve i fred. Vi har rigeligt med byttedyr, og ulve er meget tilpasningsdygtige og kan leve i alle slags landskaber. Der findes eksempler på ulve, der har haft en hule midt mellem to kornmarker eller i udkanten af en by, som alligevel har haft succes med at opfostre et helt kuld hvalpe.