Støt parken

Parken holder lukket i dag.

KØB BILLETTER

Biodiversitet

Skandinavisk Dyrepark

Biodiversitet kaldes for biologisk mangfoldighed, og det er et udtryk for naturens rigdom. Det fortæller noget om, hvor mange forskellige arter af dyr, planter, svampe og mikroorganismer, der er i et område.

De små ting tæller

Som naturelsker ønsker man en høj biodiversitet med så mange arter som muligt. Ikke fordi vi som art ikke kan overleve uden hver eneste lille myreart eller hver enkelt danske orkidé, men ganske enkelt fordi naturen ikke er den samme uden. Naturen er biodiversitet! Hver eneste lillebitte art spiller en vigtig rolle i et økosystem, og for at sikre alle de fordele naturen tildeler os mennesker, er det essentielt, at vi passer på og endda øger biodiversiteten. Men selv hvis det ikke havde en direkte fordel for os at bevare den biologiske mangfoldighed, så er det menneskets tilstedeværelse, der udgør den største trussel for biodiversiteten. Det giver os et unikt ansvar for at bremse faldet – når først en art uddør, er det for sent -  og hver eneste art er derfor uvurderlig! Vi ser dette projekt, som en unik mulighed for at bidrage til en bedre og vildere natur. Både ved at værne om den lokale biodiversitet i dyreparken, men også ved at inspirere Jer til at gøre det samme, der hvor I bor.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.