Vildsvinekranie

Laden

Laden i Skandinavisk Dyrepark er et rent paradis for pilfingre. Her kan du røre ved alt fra bjørnepels til ulvekranier, og ikke mindst hilse lære en helt masse om det nordiske dyreliv.

Oplev fortiden

Under sidste istid var landskabet i Danmark noget anderledes, end hvad vi kender i dag. Derfor var dyrelivet også anderledes, jorden blev regeret af store pattedyr specielt tilpasset de barske klima- og fødeforhold, der var under istiden. Den mest kendte dyreart fra den tid er den uldhårede mammut, som levede side om side med blandt andet uldhåret næsehorn, rensdyr, moskusokse, kæmpehjort og sabeltiger. Langt de fleste af disse dyrearter uddøde efter istiden, fordi forholdene ændrede sig markant. Men blandt andet rensdyret og moskusoksen tilpassede sig de nye livsbetingelser og lever stadig den dag i dag.

Mærk nutiden

I Laden kan komme tæt på fortiden når du beundrer de gamle mammutknogler, men du kan i den grad også mærke nutiden. Du kan nemlig begrave fingrene i en brunbjørnepels, få fornemmelsen af et ulvebid og løfte krondyrets enorme gevir. Næsten alt hvad du ser, når du kommer indenfor i mammutcenteret, må nemlig røres, løftes og pilles ved.

Mammutskelettet Manse på ferie

Manse tager endnu et år på hans rundtur i landet. Denne gang på Statens Naturhistoriske Museum i København. Vi forventer at have Manse tilbage til sæson 2023