Rød ræv

Rød ræv

De fleste kender den røde ræv på dens flotte røde pels, men faktisk findes de også i andre pelsfarver. I Skandinavisk Dyrepark møder du den klassiske røde ræv med hvid halespids.

Ræven er et rovdyr

Ræven er god til at variere føden, og spiser som regel blot det mest tilgængelige. Hovedsageligt lever ræven af fx. spidsmus, muldvarpe og rålam.  Når der er mulighed for det, æder den fugle og fugleæg samt krybdyr, padder og fisk. Ræven kan også fange et rådyr, hvis rådyret er afkræftet eller sygt. I sommerhalvåret supplerer ræven også kosten med insekter og i efteråret med bær og frugt.

Den røde ræv er ikke altid rød

Ræven er et mellemstort rovdyr i hundefamilien. Den er slank, har et bredt hoved og spids snude, og øjnene er smalle, spalteformede med lodrette pupiller. En hunræv vejer ca. 7 kg og en hanræv ca. 8 kg.

Der er ét fast kendetegn på en ræv, – halespidsen. Uanset rævens øvrige pelsfarve er halespidsen altid hvid, men ellers kan ræven have mange forskellige farver. De 3 farvevarianter hedder almindelig rød ræv, sølvræv og moseræv og de lever alle i den skandinaviske natur. Den almindelige røde ræv har en rødbrun pels og er hvid på brystet. Sølvræven er mørkegrå og moseræven er som den almindelige røde ræv rødbrun, men er i modsætning til denne sort/mørk grå på brystet.