Siku møder andre isbjørne

Siku møder andre isbjørne

Det var meget vigtigt, at Siku lærte at leve sammen med andre isbjørne. Derfor blev han allerede introduceret til en voksen isbjørn, da han var 1 år gammel.

Da Siku blev flasket op, var en af de vigtigste prioriteter, at han kom til at fungere sammen med andre isbjørne. Derfor flyttede han allerede som en 3 måneder gammel isbjørneunge ud i et anlæg ved siden af de andre isbjørne. Der var dog stadig en dyrepasser med ham døgnet rundt, da det ville være meget skræmmende for så ung en bjørn at være helt alene. Dyrepasserne hilste på de andre isbjørne gennem hegnet sammen med Siku, og lærte ham, at de ikke var farlige.

Siku og Smilla

Smilla var en ældre hunisbjørn, der flyttede til parken i 2012. Desværre kom hun fra nogle meget anderledes forhold, og havde svært ved at vænne sig til de store vidder, græs under fødderne og kontakten til de andre isbjørne. Hun var bange for at gå sammen med de andre voksne isbjørne, og hun gik derfor alene i anlægget lige ved siden af Sikus.

Smilla og Siku brugte mange timer på at hilse på hinanden gennem hegnet, og i foråret 2013 havde de lært hinanden så godt at kende, at vi kunne åbne op imellem deres anlæg. Hele sæsonen 2013 gik de sammen på Sikus teenageværelse. Smilla døde desværre af leverkræft i foråret 2014.

Siku og tvillingerne

Efter at have boet sammen med Smilla et helt år, var det tid til, at Siku skulle møde andre isbjørne. I foråret 2014 blev han introduceret til sin mor Ilka og sine to yngre søskende. Ilka kunne ikke huske, at hun også var mor til Siku, og synes i virkeligheden at Siku var lidt en irriterende teenager. Men han måtte hellere end gerne underholde de energiske isbjørnetvillinger. Siku og tvillingerne elskede at plaske rundt i den store sø og var i det hele taget meget legesyge.

Siku møder de store hanner

I november 2016 nåede vi en vigtig milepæl i Sikus liv; han blev introduceret til de andre voksne hanner i parken. Han var netop blevet 5 år gammel, og var også ved at blive kønsmoden, derfor var hans tid med sin mor og søster ovre. Vi introducerede ham først til hans far Nanok, og der gik ikke mange sekunder, før de to begyndte at lege. Senere kom tiden til onkel Nuuk, og selvom Nuuk ikke er helt så legesyg som de to andre, så var stemningen god.
Omkring starten af december 2016 flyttede Siku permanent ind hos de voksne hanner, og vi kan nu sætte endnu et punktum i hans opvækst.

Se video fra TV2 Østjylland fra deres møde.