Støt parken

Parken holder
lukket i dag

KØB BILLETTER

Siku møder andre isbjørne

Det var meget vigtigt, at Siku lærte at leve sammen med andre isbjørne. Derfor blev han allerede introduceret til en voksen isbjørn, da han var 1 år gammel.

Skrevet af: Janne Tofte

Da Siku blev flasket op, var en af de vigtigste prioriteter, at han kom til at fungere sammen med andre isbjørne. Derfor flyttede han allerede som en 3 måneder gammel isbjørneunge ud i et anlæg ved siden af de andre isbjørne. Der var dog stadig en dyrepasser med ham døgnet rundt, da det ville være meget skræmmende for så ung en bjørn at være helt alene. Dyrepasserne hilste på de andre isbjørne gennem hegnet sammen med Siku, og lærte ham, at de ikke var farlige.

Siku og Smilla

Smilla var en ældre hunisbjørn, der flyttede til parken i 2012. Desværre kom hun fra nogle meget anderledes forhold, og havde svært ved at vænne sig til de store vidder, græs under fødderne og kontakten til de andre isbjørne. Hun var bange for at gå sammen med de andre voksne isbjørne, og hun gik derfor alene i anlægget lige ved siden af Sikus.

Smilla og Siku brugte mange timer på at hilse på hinanden gennem hegnet, og i foråret 2013 havde de lært hinanden så godt at kende, at vi kunne åbne op imellem deres anlæg. Hele sæsonen 2013 gik de sammen på Sikus teenageværelse. Smilla døde desværre af leverkræft i foråret 2014.

Siku og tvillingerne

Efter at have boet sammen med Smilla et helt år, var det tid til, at Siku skulle møde andre isbjørne. I foråret 2014 blev han introduceret til sin mor Ilka og sine to yngre søskende. Ilka kunne ikke huske, at hun også var mor til Siku, og synes i virkeligheden at Siku var lidt en irriterende teenager. Men han måtte hellere end gerne underholde de energiske isbjørnetvillinger. Siku og tvillingerne elskede at plaske rundt i den store sø og var i det hele taget meget legesyge.

Siku møder de store hanner

I november 2016 nåede vi en vigtig milepæl i Sikus liv; han blev introduceret til de andre voksne hanner i parken. Han var netop blevet 5 år gammel, og var også ved at blive kønsmoden, derfor var hans tid med sin mor og søster ovre. Vi introducerede ham først til hans far Nanok, og der gik ikke mange sekunder, før de to begyndte at lege. Senere kom tiden til onkel Nuuk, og selvom Nuuk ikke er helt så legesyg som de to andre, så var stemningen god.
Omkring starten af december 2016 flyttede Siku permanent ind hos de voksne hanner, og vi kan nu sætte endnu et punktum i hans opvækst.

Se video fra TV2 Østjylland fra deres møde. 

 

Video

Siku møder isbjørnetvillingerne Nuno og Nano.
Afspil video

Sundhedstjek af isbjørneungerne

Den 25. februar stod alle mand klar, da vi skulle have fat i de to isbjørneunger for at chippe dem og tjekke deres køn. Selvom hele processen tog under 1 time, har vi været i gang i ugerne op til, for at det hele kunne forløbe så let som muligt.

Siku som ambassadør

Isbjørneungen Siku er opkaldt efter det grønlandske ord for havis og er ambassadør for sine vilde artsfæller.

Siku møder andre isbjørne

Det var meget vigtigt, at Siku lærte at leve sammen med andre isbjørne. Derfor blev han allerede introduceret til en voksen isbjørn, da han var 1 år gammel.

Siku blev flasket op

Da isbjørneungen Siku blev født i 2011, kunne hans mor Ilka ikke producere mælk til ham. Personalet i Skandinavisk Dyrepark måtte derfor flaske ham op, hvis han skulle overleve.

Siku

Siku er en isbjørn, der blev flasket op i Skandinavisk Dyrepark og i den forbindelse blev verdenskendt. I dag er han voksen og lever med de andre isbjørne i Isbjørneparken.

Isbjørneunger i Skandinavisk Dyrepark

Isbjørnene i Skandinavisk Dyrepark er ikke altid kommet helt let til det med isbjørneunger. Men i 2012 kunne man for første gang møde en isbjørn med unger i Isbjørneparken.

Isbjørnen Nanoks tandlægebesøg

Onsdag d. 5. juli var vores ældste isbjørn Nanok til tandlægen. Han havde igennem længere tid gået og savlet, og han blev derfor tilset af vores dyrlæge, som vurderede, at en tur til tandlægen ville kunne hjælpe på det.

Isbjørne spiser sæler

Isbjørnene i naturen lever primært af sæler, som de fanger fra havisen. Men i Skandinavisk Dyrepark vil isbjørnene meget hellere spise en stor saftig fisk.

Isbjørne og klimaforandringer

Isbjørne er afhængige af havisen for at fange sæler, og er derfor meget sårbare, når klimaet ændrer sig og havisen forsvinder.

Fra lille unge til fuldvoksen isbjørn

Den 12. december 2021 blev vores isbjørnehun Nuno mor til et sæt isbjørnetvillinger. Ungerne og deres mor stortrives i Nunos fødehule. Mens vi venter på, at de kommer ud, så vi rigtig kan se dem, når vi åbner den 9. april, vil vi gerne fordrive ventetiden med at fortælle jer om, hvordan det tidlige liv ser ud for en isbjørn.

Få nyheder fra parken
direkte i din indbakke

Ved tilmelding til Skandinavisk Dyreparks nyhedsbrev vil du modtage månedlige nyheder, tilbud og/eller konkurrencer. Nyhedsbrevet kan til enhver tid afmeldes ved at følge linket i bunden af mailen.