Blåmejse

Fuglehaven

Det er en stor fornøjelse med mange fugle i sin have, og der er masser af ting man kan gøre, for at gøre sin have mere fuglevenlig.

Der er mange gode grunde til at gøre sin have mere fuglevenlig. Først og fremmest er det en ren fornøjelse at have et rigt fugleliv i sin have. Mange holder af at få et lille indblik i fuglenes ellers hemmelige liv, og jo flere arter man kan tiltrække, jo sjovere er det. Men fuglene er også utrolig vigtige for den naturlige balance i haven – de spiser f.eks. rigtig mange af de insekter, som ellers ville være hårde ved planterne i haven.

Som med alle andre levende organismer er der nogle bestemte leveforhold, der skal være opfyldt, før at fuglene vil flytte ind. Helt specifikt har de brug for vand, mad og rede-/gemmesteder, og de leveforhold, som fuglene efterstræber, tiltrækker heldigvis også et væld af insekter (der dermed tiltrækker flere fugle) og andet dyreliv.

Læs mere om fuglehaven

Plant til fuglene

Rønnebær

Fuglene bliver tiltrukket af deres naturlige fødeemner, så allerede når man anlægger haven, er det godt at have fuglene i tankerne. Her finder du en guide til hvilke hjemmehørende træer og buske der er rigtig gode i fuglehaven.

Lær at plante til fuglene

Fuglefodring

Fuglefodring

Mange holder af at fodre fuglene i haven, og der er masser af sjove timer med at observere foderbrættet. Fuglene kan dog sagtens klare sig uden fodring, så når man fodrer fuglene, er det for ens egen fornøjelses skyld. Fodring i haven kan dog betyde, at man får mange flere fugle at se. Her kan du læse meget mere om, hvordan man bedst fodrer fuglene:

Lær mere om fuglefodring