Mammut i Skandinavisk Dyrepark

Mammutcentret

Mammutcenteret i Skandinavisk Dyrepark er et rent paradis for pilfingre. Her kan du røre ved alt fra bjørnepels til ulvekranier, og ikke mindst hilse på den 50.000 år gamle mammut, Manse.

Manse – en vaskeægte mammut

Det første der springer i øjnene når du træder ind i Mammutcenteret er mammutten Manse. Manse er et 50.000 år gammelt skelet fra en uldhåret mammut, der er fundet på tundraen i Sibirien. Der findes ca. 10 skeletter i hele Europa, og Manse er ét af dem.

Oplev fortiden

Under sidste istid var landskabet i Danmark noget anderledes, end hvad vi kender i dag. Derfor var dyrelivet også anderledes, jorden blev regeret af store pattedyr specielt tilpasset de barske klima- og fødeforhold, der var under istiden. Den mest kendte dyreart fra den tid er den uldhårede mammut, som levede side om side med blandt andet uldhåret næsehorn, rensdyr, moskusokse, kæmpehjort og sabeltiger. Langt de fleste af disse dyrearter uddøde efter istiden, fordi forholdene ændrede sig markant. Men blandt andet rensdyret og moskusoksen tilpassede sig de nye livsbetingelser og lever stadig den dag i dag.

Mærk nutiden

I mammutcenteret kan komme tæt på fortiden når du beundrer den 50.000 år gamle mammut, men du kan i den grad også mærke nutiden. Du kan nemlig begrave fingrene i en brunbjørnepels, få fornemmelsen af et ulvebid og løfte krondyrets enorme gevir. Næsten alt hvad du ser, når du kommer indenfor i mammutcenteret, må nemlig røres, løftes og pilles ved.